150gGemengde olijven (Kalamata en groene zonder pit)
1citroenCitroen, onbehandeld
1hele bolHele knoflookbol
4elOlijfolie
1elKruiden van Provence
1snufjeZeezout
1snufjeVersgemalen zwarte peper
½bosjeVerse platte peterselie, gehakt
Instructies
Voorverwarm de oven op 200°C.
Was en snijd de aardappelen, kook ze 10 minuten in gezouten water.
Snijd de citroen in dunne plakjes en scheid de knoflooktenen van de bol.
Leg de voorgekookte aardappelen, cherrytomaten, olijven, knoflook en twee derde van de citroenschijfjes op een bakplaat.
Giet olijfolie over de groenten en strooi kruiden, zout en peper erover, meng alles goed.
Droog de kippenhuid en wrijf in met olijfolie, zout en peper, leg bovenop de groenten.
Bak 35 tot 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en knapperig is.
Haal de bakplaat uit de oven, hak peterselie en strooi deze erover, voeg resterende citroenschijfjes toe.
Dien het gerecht direct vanaf de bakplaat op.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak.Zorg ervoor dat de kip droog is voordat je hem in de oven legt voor een knapperige huid.Voor restjes: bewaar in de koelkast tot 3 dagen en verwarm opnieuw in de oven voor optimale knapperigheid.