Ga terug
+ servings
Kruidige Kippenplaat Provençaals

Kruidige Kippenplaat Provençaals

Ontdek de heerlijke smaken van onze Kruidige Kippenplaat Provençaals. Simpel te maken en vol mediterrane charme. Perfect voor elk diner!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote bakplaat met rand
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier
  • Schaar om peterselie te hakken
  • Hakmes

Ingrediënten

  • 6 stukken Hoogstukken kip met vel eraan
  • 600 g Kleine nieuwe aardappelen (type grenailles)
  • 250 g Cherrytomaten aan de steel
  • 150 g Gemengde olijven (Kalamata en groene zonder pit)
  • 1 citroen Citroen, onbehandeld
  • 1 hele bol Hele knoflookbol
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Kruiden van Provence
  • 1 snufje Zeezout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • ½ bosje Verse platte peterselie, gehakt

Instructies

  • Voorverwarm de oven op 200°C.
  • Was en snijd de aardappelen, kook ze 10 minuten in gezouten water.
  • Snijd de citroen in dunne plakjes en scheid de knoflooktenen van de bol.
  • Leg de voorgekookte aardappelen, cherrytomaten, olijven, knoflook en twee derde van de citroenschijfjes op een bakplaat.
  • Giet olijfolie over de groenten en strooi kruiden, zout en peper erover, meng alles goed.
  • Droog de kippenhuid en wrijf in met olijfolie, zout en peper, leg bovenop de groenten.
  • Bak 35 tot 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en knapperig is.
  • Haal de bakplaat uit de oven, hak peterselie en strooi deze erover, voeg resterende citroenschijfjes toe.
  • Dien het gerecht direct vanaf de bakplaat op.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak.
Zorg ervoor dat de kip droog is voordat je hem in de oven legt voor een knapperige huid.
Voor restjes: bewaar in de koelkast tot 3 dagen en verwarm opnieuw in de oven voor optimale knapperigheid.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!