Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de kip toe en bak tot het vlees mooi bruin is.
Voeg de groene paprika, chilipoeder, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe.
Roer alles goed door en laat de kruiden een minuut bakken.
Voeg de tomaten concassées, haricots rouges en kippenbouillon toe.
Roer goed door, breng aan de kook en laat 25 tot 30 minuten sudderen.
Proef en pas het zout en peper naar smaak aan.
Laat de chili na het koken een halfuurtje rusten voor betere smaakontwikkeling.
Notities
Je kunt varkensvlees of rundvlees gebruiken in plaats van kip als je dat liever hebt. Voeg extra groenten zoals courgette of spinazie toe voor meer vezels. Dit gerecht is ideaal om vooruit te maken en kan tot drie dagen in de koelkast bewaard worden. Het wordt vaak nog beter na een dag in de koelkast. Aarzel niet om een grote hoeveelheid te maken!