Ga terug
+ servings
Kruidige Kip Roerbak

Kruidige Kip Roerbak

Ontdek het simpele en smaakvolle recept voor Kruidige Kip Roerbak. Met verse kruiden en groenten een gezonde maaltijd in 35 minuten klaar. Perfect voor elke dag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote koekenpan of wok
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 stuks Rode paprika, in blokjes
  • 1 stuks Groene paprika, in blokjes
  • 2 stuks Wortelen, in plakjes
  • 1 stuks Ui, gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Honing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el Sesamolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel Geraspte gember
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de olie in een grote koekenpan of wok.
  • Voeg de kip toe en bak deze tot hij mooi bruin en gaar is.
  • Haal de kip uit de pan en bak de ui, knoflook, wortelen en paprika’s gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de kip terug toe aan de pan samen met de sojasaus, honing, azijn en gember.
  • Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt en alles mooi bedekt is.
  • Voeg een klein scheutje sesamolie toe vlak voor het serveren.

Notities

Snijd alle ingrediënten in gelijke stukjes voor een gelijkmatige gaarheid. Proef regelmatig om de smaken goed in balans te houden. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. Voeg voor extra pit een snufje chilivlokken toe. Dit gerecht is ook heerlijk met een bijgerecht van rijst of vers brood!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 35g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 900mg | Potassium: 700mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!