Ga terug
+ servings
Kruidige Kip Gratin

Kruidige Kip Gratin

Ontdek waarom je deze heerlijke Kruidige Kip Gratin moet proberen. Een romig en troostend gerecht met kruidige smaken en gegratineerde kaas. Perfect voor elk moment.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Steelpan
  • Grote bakpan
  • Garde
  • Mes voor snijwerk

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in stukjes gesneden
  • 200 g Champignons, in plakjes gesneden
  • 150 g Verse spinazie
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt Ui
  • 30 g Boter
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 30 g Bloem
  • 400 ml Melk
  • 200 ml Room
  • 80 g Geraspte kaas (emmentaler, mozzarella of parmezaan)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 1 el Vers peterselie voor garnering (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was en droog de spinazie goed.
  • Snijd de kip en champignons in gelijke stukken.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kip toe en bak deze mooi bruin aan alle kanten.
  • Voeg de champignons toe en laat ze hun vocht afstaan.
  • Voeg de spinazie toe en laat hem slinken.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe voor een roux.
  • Voeg langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  • Laat de saus indikken en voeg room, nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Roer de helft van de kaas door de saus.
  • Giet de romige saus over het kip-mengsel in een ovenschaal.
  • Bestrooi de rest van de kaas eroverheen.
  • Zet het geheel in de oven voor 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat de gratin even rusten voordat je serveert.
  • Garneer eventueel met vers peterselie en serveer.

Notities

Voeg een snufje mosterd toe aan de saus voor een extra smaakkick. Deze gratin kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Voor een lactosevrije versie, gebruik plantaardige melk en margarine. Deze gratin is ook heerlijk met andere bladgroenten zoals boerenkool of rucola.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 35g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 2500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!