Ga terug
+ servings
Kruidige Kaastaart Recept

Kruidige Kaastaart

Ontdek het heerlijke Kruidige Kaastaart Recept met verse kruiden en romige kaas. Makkelijk te maken én perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Oven
  • Mengkommen
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Penseel voor het bestrijken

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Koude boter, in blokjes gesneden
  • 1 snufje Zout
  • 1 ei Ei
  • 2-3 eetlepels Koud water
  • 200 g Ricotta of verse kaas
  • 100 g Geitenkaas of feta, verkruimeld
  • 1 ei Ei
  • 1 eetlepel Crème fraîche
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 1 bosje Basilicum
  • 1 bosje Bieslook
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 takje Rozemarijn voor decoratie
  • 1 eidooier Eidooier voor het bestrijken

Instructies

  • Meng de bloem en het zout in een grote kom.
  • Voeg de koude boter toe en kneed met je vingertoppen tot je een soort "zand" krijgt.
  • Voeg het ei toe en meng met je handen.
  • Voeg beetje bij beetje het koude water toe tot je een stevige bal krijgt.
  • Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng in een aparte kom de ricotta, geitenkaas, ei en crème fraîche.
  • Snijd de kruiden fijn en voeg ze samen met de knoflook, olijfolie, zout en peper toe aan het mengsel.
  • Roer alles goed door elkaar tot je een mooi groen mengsel hebt.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol de pâte uit op een stuk bakpapier tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee.
  • Verdeel de vulling in het midden en laat een rand van 4 tot 5 cm vrij.
  • Vouw de randen losjes over de vulling voor een rustieke look.
  • Bestrijk de randen met de eidooier voor een goudbruine glans.
  • Leg een takje rozemarijn in het midden voor extra aroma.
  • Zet de tarte in de oven en bak hem 35 tot 40 minuten tot de korst goudbruin en knapperig is.
  • Laat hem even afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Dit gerecht is heerlijk voor feestelijke gelegenheden, zoals Pasen of Kerst.
Je kunt het ook goed van tevoren maken en laten afkoelen voordat je het snijdt.
Voor een extra knapperige korst kun je wat semoule onder de pâte strooien voordat je hem in de oven plaatst.
Bewaar restjes in de koelkast in een luchtdichte doos voor maximaal 2 dagen.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 7g | Fat: 16g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!