Doe het gehakt in een grote kom en voeg de geraspte ui, gehakte knoflook en fijngesneden kruiden toe.
Voeg de komijn, paprikapoeder, kaneel, ei, zout en peper toe en meng alles grondig.
Rol gelijkmatige balletjes ter grootte van een walnoot met natte handen.
Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes ongeveer 6-8 minuten tot ze bruin zijn.
Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, komijn en paprikapoeder toe in dezelfde pan en roer goed.
Leg de gehaktballetjes terug in de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met een deksel schuin op de pan.
Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water, giet af, en laat even uitdampen.
Prak de aardappelen met boter en melk tot een romige puree en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de puree met de gehaktballetjes en saus, en garneer met pinda's en koriander.
Notities
Maak de gehaktballetjes van tevoren en vries de ongegaarde versies in voor een snelle maaltijd.Probeer variaties zoals kipgehakt of linzen voor een gezondere optie.Om de puree extra romig te maken, verwarm de melk van tevoren.Vergeet niet te proeven tussendoor voor de perfecte smaakbalans!