Ga terug
+ servings
Kruidige Bloemkool Bowl

Kruidige Bloemkool Bowl

Ontdek de heerlijke smaken van deze kruidige bloemkool bowl. Een lichte en gezonde maaltijd vol frisse kruiden en kleurrijke groenten. Perfect voor elke dag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 23 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Grote mengkom
  • Scherp mes
  • Schaalmandoline (optioneel)

Ingrediënten

  • 1 stuk Middelgrote bloemkool
  • 1 stuk Rode ui
  • ½ stuk Komkommer
  • 2 stuks Tomaten of een handvol cherrytomaatjes
  • 1 stuk Gele of rode paprika
  • 1 bosje Radijs of gele wortelen
  • 1 blikje Kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 bosje Platte peterselie en/of verse munt
  • 1-2 stuks Citroenen (sap)
  • 2-3 eetlepels Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • optioneel Sesamzaadjes, amandelen of pijnboompitten

Instructies

  • Breek de bloemkool in roosjes en pulseer deze in een keukenmachine tot een korrelige textuur.
  • Snijd alle verse groenten in kleine stukjes.
  • Combineer in een grote schaal de bloemkool 'couscous', de gesneden groenten, kikkererwten en fijngehakte kruiden.
  • Voeg het citroensap en olijfolie toe en meng goed door elkaar.

Notities

Deze kruidige bloemkool bowl is perfect voor een lichte lunch, bij een barbecue of als hoofdgerecht. Bewaar het tot twee dagen in de koelkast in een luchtdichte container voor de beste versheid. Rooster sesamzaadjes of noten voor extra knapperigheid. Experimenteer met verschillende groenten en toppings om je eigen favoriete combinatie te vinden. Koken moet leuk zijn, dus geniet van het proces!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 8g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 10g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!