Ontdek waarom je deze kruidenpois-chickergalletjes moet proberen: een heerlijk knapperige en gezonde maaltijd met oosterse specerijen. Simpel en snel klaar!
400gGekookte pois chiches (uit blik of gedroogd en geweekt)
1middelgroteUi (fijngehakt)
2teentjesKnoflook (geperst)
1kleineRode pepertje (fijngehakt, optioneel)
1stukWortel (geraspt)
2eetlepelsPois chiche-meel of tarwemeel
1theelepelGemalen komijn
1theelepelGemalen koriander
½theelepelZoete paprika
naar smaakZout en peper
1handvolVerse koriander (gehakt)
naar behoefteOlie voor het bakken
naar smaakZonnebloempitten voor decoratie
Instructies
Spoel en droog de pois chiches en doe ze samen met de ui, knoflook, rode peper en geraspte wortel in een keukenmachine. Mix tot een grove massa.
Voeg de specerijen, meel, koriander, zout en peper toe en mix kort. Pas de kruiden indien nodig aan.
Vorm een handvol van de massa tot een bal en druk deze plat tot een schijfje van ongeveer 8 cm doorsnee.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de galettes ongeveer 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
Leg de gebakken galettes op keukenpapier om overtollige olie op te vangen en bestrooi ze met zonnebloempitten en verse koriander.
Notities
Voor extra smaak, laat de massa ongeveer 15 minuten rusten voordat je gaat bakken. Probeer verschillende soorten pepper om de hitte aan te passen aan je voorkeur. Bewaar restjes in de koelkast voor maximaal 3 dagen of vries ze in voor tot 2 maanden.