Ga terug
–+ servings
Kruidenkaas Tomaat Verrine

Kruidenkaas Tomaat Verrine

Ontdek de verrassende combinatie van romige kruidenkaas en verse tomaten in deze Kruidenkaas Tomaat Verrine. Perfect voor feestjes en bijzondere gelegenheden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Cost: 10

Equipment

  • Glaasjes of kleine potten
  • Snijplank en mes
  • Kom
  • Vork
  • Maatlepels

Ingrediënten

  • 200 g Verse geitenkaas
  • 2-3 stuks Rijpe tomaten
  • 2 el Vloeibare room
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • enkele blaadjes Verse basilicum
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Was en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Meng de tomaten met olijfolie, balsamicoazijn, de helft van de oregano, zout en peper.
  • Laat de tomaten minimaal 15 minuten marineren.
  • Druk de geitenkaas fijn in een kom en voeg de room en de rest van de oregano toe.
  • Meng tot een fluwelen massa.
  • Begin met een laagje tomatenmengsel in elk glaasje, gevolgd door een laagje geitenkaascreme.
  • Herhaal tot de glaasjes gevuld zijn en eindig met een tomatenlaagje bovenop.
  • Peper royaal en versier met basilicumblaadjes.

Notities

Dit recept kan makkelijk van tevoren worden bereid en wordt nog lekkerder als het even in de koelkast heeft gestaan. Bewaar de componenten apart als je het langer wilt bewaren. Voeg basilicum pas vlak voor het serveren toe om de frisse smaak te behouden. Experimenteer met verschillende kruiden of probeer een veganistische versie met tofu en kokosmelk. Deze verrines zijn perfect voor een lichte lunch of als hapje op een feestje.

Nutrition

Calories: 240kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 250mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!