Ga terug
+ servings
Krokante Wortelchips met Dip

Krokante Wortelchips met Dip

Ontdek hoe je deze Krokante Wortelchips met Dip kunt maken voor een gezonde en kleurrijke snack. Simpel recept met frisse dip!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $8

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mandoline of scherp mes
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 5 stuks Multikleurige wortelen
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 snufje Paprikapoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 potje Natuurlijke yoghurt
  • 1 citroen Citroen
  • 1 handvol Frisse ciboulette

Instructies

  • Was en schil de wortelen grondig.
  • Snijd de wortelen in dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
  • Mix de wortelplakjes met olijfolie, een snuf paprikapoeder en zout.
  • Verdeel de wortelen in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de oven voor 20 minuten op 180°C en houd de chips tijdens het bakken in de gaten.
  • Meng de yoghurt met vers citroensap en fijngehakte ciboulette voor de dip.

Notities

Probeer de wortelen in gelijkmatige plakjes te snijden voor een betere textuur. Je kunt variëren met de kruiden in de dip; dille of peterselie zijn ook heerlijke opties. Bewaar chips in een luchtdichte doos, met bakpapier tussen de lagen, maximaal 2 dagen. Geniet het beste van de chips vers uit de oven voor optimale knapperigheid!

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 150mg | Potassium: 350mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5000IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!