naar keuzeSaus (lichte mayonaise, srirachasaus of Aziatische vinaigrette)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (390°F) en snijd de kipfilets in gelijke repen of blokjes.
Kruid de kip met zout, peper en paprikapoeder en meng goed.
Klop het ei los in een kom en plaats de panko in een andere kom. Paneer de kip door deze eerst in het ei te dompelen en daarna door de panko te rollen.
Bak de gepaneerde kipstukjes in olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Plaats de kip op een bakplaat en bak nog 8-10 minuten in de oven.
Bereid ondertussen de groenten door de wortel, komkommer en rode ui te snijden.
Leg schone slablaadjes klaar en begin met het bouwen van de wrap met krokante kip, groenten, koriander en sesamzaadjes. Voeg saus naar keuze toe en serveer.
Notities
Deze wraps zijn het lekkerst vers, maar je kunt de kip, groenten en slabladen apart bewaren. Voor een meal prep is het handig om de ingrediënten van tevoren te snijden en te bereiden. Gebruik stevige slablaadjes en wees creatief met de vulling en sauzen. Geniet ervan en laat vooral je eigen twist zien!