Ga terug
+ servings
Krokante Kipsalade Wraps

Krokante Kipsalade Wraps

Ontdek de heerlijke Krokante Kipsalade Wraps! Perfect voor een snelle lunch of lichte maaltijd. Knapperige kip, verse laitue en frisse saus. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Koekenpan
  • Mengkommen
  • Plank en mes
  • Keukenpapier
  • Mixer of vork

Ingrediënten

  • 2 filets Kip
  • 60 g Panko-kruim
  • 1 stuks IJsbergsla
  • 1 geraspte Wortel
  • 2 stuks Eieren
  • 40 g Bloem
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 citroen Citroen (voor de saus)
  • 1 potje Natuurlijke yoghurt
  • 1 takje Vers dille

Instructies

  • Snijd de kipfilets in reepjes en haal ze eerst door het meel, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het panko-kruim met paprikapoeder.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipreepjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de yoghurt met vers citroensap en fijngehakte dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Neem een groot slablad, leg geraspte wortel en knapperige kipreepjes er midden op. Voeg saus toe en rol de wrap op.

Notities

Voeg een beetje sesamolie toe aan je marinade voor een extra nootachtige smaak.
Bewaar ongebruikte ingrediënten apart in de koelkast voor maximaal twee dagen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!