Ga terug
–+ servings
Krokante Kipfilets Maken Thuis

Krokante Kippenfilets: Makkelijk en Overheerlijk Recept!

Probeer ons recept voor Easy Crispy Chicken Escalopes! Perfect voor een snelle, veelzijdige maaltijd. In slechts 25 minuten geniet je van sappige kip met een krokante korst.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • 3 kommen
  • Spatel
  • Keukenpapier
  • Tang

Ingrediënten

  • 4 stukken Kipfilets escalopes de poulet
  • 1 kopje Paneermeel
  • 0.5 kopje Bloem
  • 2 Eieren
  • 0.5 kopje Melk
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Paprika
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm een grote koekenpan met olie op middelhoog vuur.
  • Mix in een kom de bloem, knoflookpoeder, paprika, zout en peper.
  • Klop in een andere kom de eieren samen met de melk.
  • Doe het paneermeel in een derde kom.
  • Haal elke kipfilet eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  • Bak de kipfilets in de hete olie gedurende 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities

Deze krokante kippenfilets zijn gemakkelijk aan te passen aan persoonlijke smaakvoorkeuren door kruiden toe te voegen zoals oregano of Parmezaanse kaas voor extra diepte en smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 38g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!