Ga terug
+ servings
Krokante Kip Pasta

Krokante Kip Pasta

Ontdek hoe je een heerlijke Krokante Kip Pasta bereidt met knapperige kip en romige saus. Simpel recept voor elke avond!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan of braadpan met deksel
  • Houten spatel

Ingrediënten

  • 6 hauts de cuisse van kip kip, met vel
  • 400 g bruine champignons, in plakjes
  • 2 stuks sjallotten, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje zee-zout
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 300 g fusilli
  • 1 liter warme kippenbouillon
  • 100 ml druivensap zonder alcohol
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 takje verse tijm
  • naar smaak versgehakte peterselie
  • naar smaak fris geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Droog de kippenvelletjes goed af met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak de kip met de velkant naar beneden gedurende 7-8 minuten tot het goudbruin is.
  • Draai de kip om en bak nog 2-3 minuten, haal dan uit de pan en zet apart.
  • Bak de champignons in dezelfde pan tot ze bruin zijn, voeg sjalotten en knoflook toe en bak 1 minuut met tomatenpuree.
  • Voeg balsamicoazijn en druivensap toe, schraap de restjes los, voeg bouillon en tijm toe en breng aan de kook.
  • Voeg fusilli toe, roer goed door en leg de kip weer in de pan met de velkant boven.
  • Dek de pan af en laat pruttelen tot de pasta al dente is en de kip gaar.
  • Verwijder de tijm, proef en pas de kruiden aan, strooi peterselie en Parmezaanse kaas over het gerecht en serveer direct.

Notities

Vergeet niet om verse kruiden te gebruiken voor de beste smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte container tot 3 dagen in de koelkast of vries het in voor maximaal 2 maanden. De krokante kip kan na het bewaren iets minder krokant zijn, maar de smaak blijft geweldig!

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 40g | Fat: 25g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 800mg | Potassium: 650mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!