Ga terug
–+ servings
Krentenbollen met roomboter

Krentenbollen met roomboter

Ontdek het perfecte recept voor krentenbollen met roomboter Een traditionele Nederlandse traktatie met een luxe twist Ideaal voor elke gelegenheid Vers en heerlijk.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 200kcal

Ingrediënten

  • 250 gram Currants (krenten)
  • 500 gram Bloem
  • 75 gram Suiker
  • 7 gram Droge gist
  • 250 milliliter Melk
  • 100 gram Roomboter, gesmolten
  • 1 snufje Zout
  • 1 stuk Ei

Instructies

  • Begin door de bloem, suiker, een snufje zout en de droge gist in een grote kom te mengen...
  • Als je een stevig, glad deeg hebt gekregen, is het tijd om de krenten en gesmolten roomboter toe te voegen...
  • Verdeel het gerezen deeg in gelijke stukken en vorm er mooie bollen van...

Notities

Krentenbollen met roomboter zijn een heerlijke, veelzijdige traktatie die perfect is voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!