Ga terug
+ servings
Kokosvis Curry

Kokosvis Curry

Ontdek de heerlijke smaken van deze Kokosvis Curry. Perfect voor een gezonde maaltijd met romige saus en verse kruiden. Eenvoudig en snel klaar!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan of braadpan
  • Houten lepel of spatel
  • Scherp mes en snijplank

Ingrediënten

  • 500 g Filets van witvis (zoals kabeljauw of tilapia)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 2 stuks Tomaten (in blokjes)
  • 2 theelepels Currypoeder
  • 1 theelepel Geraspte verse gember
  • 1 handvol Frisse koriander (voor garnering)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de fijngehakte ui en geperste knoflook toe.
  • Roer regelmatig en laat de ui en knoflook goudbruin worden.
  • Schil en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Laat de tomaten enkele minuten sudderen tot ze zacht zijn en bestrooi met currypoeder en gember.
  • Giet de kokosmelk in de pan en roer alles goed door.
  • Laat de saus een paar minuten pruttelen zodat de smaken zich vermengen.
  • Snijd de visfilets in stukken en leg ze voorzichtig in de saus.
  • Laat de vis op laag vuur gaar worden, ongeveer 10-15 minuten.
  • Proef de curry en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry heet, gegarneerd met verse koriander.

Notities

Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Laat de vis niet te lang koken, want dan wordt hij droog. Experimenteer met verschillende vissoorten voor variatie. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 2 dagen, of vries in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!