500gFilets van witvis (zoals kabeljauw of tilapia)
400mlKokosmelk
1stukUi (fijngehakt)
2tenenKnoflook (geperst)
2stuksTomaten (in blokjes)
2theelepelsCurrypoeder
1theelepelGeraspte verse gember
1handvolFrisse koriander (voor garnering)
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de fijngehakte ui en geperste knoflook toe.
Roer regelmatig en laat de ui en knoflook goudbruin worden.
Schil en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
Laat de tomaten enkele minuten sudderen tot ze zacht zijn en bestrooi met currypoeder en gember.
Giet de kokosmelk in de pan en roer alles goed door.
Laat de saus een paar minuten pruttelen zodat de smaken zich vermengen.
Snijd de visfilets in stukken en leg ze voorzichtig in de saus.
Laat de vis op laag vuur gaar worden, ongeveer 10-15 minuten.
Proef de curry en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de curry heet, gegarneerd met verse koriander.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Laat de vis niet te lang koken, want dan wordt hij droog. Experimenteer met verschillende vissoorten voor variatie. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 2 dagen, of vries in voor langere bewaring.