Knoflookaardappeltjes uit de oven
Ontdek het ultieme recept voor knoflookaardappeltjes uit de oven. Deze knapperige, goudbruine lekkernijen zijn eenvoudig te maken en vullen je keuken met een heerlijke geur. Perfect als bijgerecht of voor een feestelijke maaltijd. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180 kcal
500 g Aardappelen (voorkeur vastkokend) 3 tenen Knoflook (geperst) 3 el Olijfolie 1 el Verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm of peterselie) 1 snufje Zout 1 snufje Peper
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Meng de aardappelen met de geperste knoflook, olijfolie, kruiden, zout en peper in een grote kom.
Verspreid de aardappelen op een bakplaat in één laag en rooster ze 30-35 minuten, halverwege omscheppen.
Knoflookaardappeltjes zijn een simpel maar onweerstaanbaar bijgerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Perfect voor elke gelegenheid!
Calories: 180 kcal | Carbohydrates: 25 g | Protein: 3 g | Fat: 8 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 300 mg | Potassium: 400 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 1 g | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 2 mg