Ga terug
+ servings
Knoflookaardappeltjes uit de oven

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Ontdek het ultieme recept voor knoflookaardappeltjes uit de oven. Deze knapperige, goudbruine lekkernijen zijn eenvoudig te maken en vullen je keuken met een heerlijke geur. Perfect als bijgerecht of voor een feestelijke maaltijd. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal

Equipment

  • Ovenschaal of bakplaat
  • Mes en snijplank
  • Kom voor het mengen
  • Ovenhandschoenen
  • Mandoline (optioneel) Voor gelijkmatige sneden

Ingrediënten

  • 500 g Aardappelen (voorkeur vastkokend)
  • 3 tenen Knoflook (geperst)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm of peterselie)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Meng de aardappelen met de geperste knoflook, olijfolie, kruiden, zout en peper in een grote kom.
  • Verspreid de aardappelen op een bakplaat in één laag en rooster ze 30-35 minuten, halverwege omscheppen.

Notities

Knoflookaardappeltjes zijn een simpel maar onweerstaanbaar bijgerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Perfect voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!