Ga terug
+ servings
Knoflook Platbrood Snel

Knoflook Platbrood Snel

Ontdek het gemak van Knoflook Platbrood Snel, een heerlijk recept zonder wachttijd, ideaal voor elke dag of bij speciale gelegenheden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $5

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Spatel of lepel

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 1 theelepel Zout
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 150 ml Lauwwarm water
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • naar smaak Herbes de Provence Optioneel

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 220°C (thermostaat 7-8).
  • Meng de bloem, het zout, de knoflookpoeder en het bakpoeder in een grote kom.
  • Voeg het lauwwarme water en de olijfolie toe aan het droge mengsel en meng snel tot een homogene pâte.
  • Rol de pâte uit op een stuk bakpapier tot een ovale of ronde vorm en bestrijk met extra olijfolie.
  • Bak het brood in de oven gedurende 10-12 minuten tot het goudbruin en knapperig is.

Notities

Dit knoflookplatbrood is het lekkerst wanneer het direct na het bakken wordt gegeten. Bewaar restjes in een luchtdichte zak voor maximaal een dag of vries ze in voor een langere bewaartijd.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Calcium: 10mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!