Ga terug
+ servings
Knapperige Visfilets Pané

Knapperige Visfilets Pané

Geniet van Knapperige Visfilets Pané met een gouden korst en sappig binnenste. Simpel te maken en perfect voor elke maaltijd. Probeer dit heerlijke recept vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan
  • Platte schalen
  • Keukenpapier
  • Spatel
  • Plantaardige olie

Ingrediënten

  • 4 stuks Visfilets (zoals kabeljauw, coley of schelvis)
  • 1 kop Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 1-2 koppen Panko of gewone paneermeel
  • 2 el Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 stuks Citroen (in partjes)
  • naar smaak Zout en peper
  • plantaardige olie Voor het bakken

Instructies

  • Spoel de visfilets af, dep ze droog en bestrooi met zout en peper.
  • Giet de bloem in een platte schaal, klop de eieren los in een tweede schaal, en doe de panko in een derde schaal.
  • Dompel elke visfilet eerst in de bloem, dan in de eieren, en ten slotte in de panko. Druk lichtjes aan.
  • Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 tot 4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Gebruik altijd verse vis voor de beste smaak.
Voor een extra smaakvolle twist, voeg geraspte citroenschil toe aan de panko.
Serveer met een frisse salade of frietjes voor een complete maaltijd.
Restjes kunnen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaard worden, maar de knapperigheid kan afnemen. Herwarm ze in de oven.
Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of paprikapoeder voor extra variatie.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 2mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!