Geniet van Knapperige Visfilets Pané met een gouden korst en sappig binnenste. Simpel te maken en perfect voor elke maaltijd. Probeer dit heerlijke recept vandaag!
4stuksVisfilets (zoals kabeljauw, coley of schelvis)
1kopBloem
2stuksEieren
1-2koppenPanko of gewone paneermeel
2elVerse peterselie (fijngehakt)
1stuksCitroen (in partjes)
naar smaakZout en peper
plantaardige olieVoor het bakken
Instructies
Spoel de visfilets af, dep ze droog en bestrooi met zout en peper.
Giet de bloem in een platte schaal, klop de eieren los in een tweede schaal, en doe de panko in een derde schaal.
Dompel elke visfilet eerst in de bloem, dan in de eieren, en ten slotte in de panko. Druk lichtjes aan.
Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 tot 4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Gebruik altijd verse vis voor de beste smaak.Voor een extra smaakvolle twist, voeg geraspte citroenschil toe aan de panko.Serveer met een frisse salade of frietjes voor een complete maaltijd.Restjes kunnen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaard worden, maar de knapperigheid kan afnemen. Herwarm ze in de oven.Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of paprikapoeder voor extra variatie.