Ontdek het ultieme voorgerecht Knapperige Rijstartaar Bites met een combinatie van knapperige rijst en frisse saumon tartare. Perfect voor elke gelegenheid.
Pak een rechthoekige vorm of bakje en druk de gekookte rijst stevig aan.
Zet het in de koelkast voor 1 uur.
Snijd de rijst in mooie rechthoekige blokjes.
Verhit olie in een pan en frituur de rijstblokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Spoel de saumon af en snijd in kleine dobbelsteentjes.
Snijd de avocado en meng met de sriracha-mayo en een snufje zout.
Snijd de ciboulette fijn en voeg toe aan het mengsel.
Leg elk knapperig rijstblokje op een bord en beleg met een royale portie tartare.
Garneer eventueel met extra ciboulette of een schijfje citroen.
Notities
Gebruik altijd verse saumon van goede kwaliteit voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende sauzen zoals wasabi-mayo of yuzu-dressing voor variatie. Deze bites zijn het lekkerst als ze vers gemaakt worden, maar je kunt de rijstblokjes tot een dag van tevoren in de koelkast bewaren. Frituur ze pas vlak voor het serveren om de knapperigheid te behouden. Probeer de bites niet in te vriezen, omdat dit de textuur en smaak negatief beïnvloedt.