Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg 1-2 minuten extra kooktijd toe.
Giet de pasta af en spoel onder koud water om het koken te stoppen.
Meng de mayonaise, azijn, kruiden en specerijen in een grote kom en pas aan naar smaak.
Verdeel de saus in twee delen; meng één deel met de pasta en bewaar het andere voor de bovenlaag.
Begin met een laag van de gemengde pasta en saus in een transparante schaal.
Voeg een laag kip en spek toe, gevolgd door komkommer en paprika.
Voeg tomaatjes en ui toe, en eindig met een laag sla en verse kruiden.
Bedek met de resterende saus en eventueel geraspte kaas.
Notities
Laat de salade minimaal 2 uur, maar het liefst een nacht rusten in de koelkast voor optimaal resultaat. Gebruik verse kruiden voor een extra frisse smaak. Bewaar de salade maximaal 3 dagen in een afgesloten container in de koelkast. Vermijd het toevoegen van dressing tot vlak voor het serveren om de ingrediënten knapperig te houden.