Ga terug
+ servings
Kleurige Pastasalade Laagjes

Kleurige Pastasalade Laagjes

Ontdek hoe je deze kleurige pastasalade laagjes bereidt en geniet van een explosie van smaken en kleuren bij elke hap Perfect voor elk feestmaal.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote kom voor het mengen van de saus
  • Pannen voor koken
  • Transparante schaal voor de laagjes
  • Schaar voor snijden van sla
  • Mixlepel

Ingrediënten

  • 375 g Korte pasta (fusilli, penne, etc.)
  • 1-2 koppen Gekookte kip (in stukjes)
  • ½ kop Gebakken spek (verkruimeld)
  • 2 stuks Libanese komkommers (in halve schijfjes)
  • 1-2 koppen Cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 3-4 blaadjes Romeinse sla (gesneden)
  • 1 stuk Gele of oranje paprika (in blokjes)
  • 1 stuk Rode ui (in dunne ringen)
  • ½ kop Mayonaise
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn
  • ½ theelepel Knoflookpoeder
  • ½ theelepel Uienpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Suiker (optioneel)

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg 1-2 minuten extra kooktijd toe.
  • Giet de pasta af en spoel onder koud water om het koken te stoppen.
  • Meng de mayonaise, azijn, kruiden en specerijen in een grote kom en pas aan naar smaak.
  • Verdeel de saus in twee delen; meng één deel met de pasta en bewaar het andere voor de bovenlaag.
  • Begin met een laag van de gemengde pasta en saus in een transparante schaal.
  • Voeg een laag kip en spek toe, gevolgd door komkommer en paprika.
  • Voeg tomaatjes en ui toe, en eindig met een laag sla en verse kruiden.
  • Bedek met de resterende saus en eventueel geraspte kaas.

Notities

Laat de salade minimaal 2 uur, maar het liefst een nacht rusten in de koelkast voor optimaal resultaat. Gebruik verse kruiden voor een extra frisse smaak. Bewaar de salade maximaal 3 dagen in een afgesloten container in de koelkast. Vermijd het toevoegen van dressing tot vlak voor het serveren om de ingrediënten knapperig te houden.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!