Ontdek de kleurige kale salade die gezond én superlekker is. Perfect voor elke maaltijd en eenvoudig aan te passen naar jouw smaak. Probeer hem vandaag!
Was de kalebladeren, snijd de dikke steel weg en hak de bladeren grof.
Masseer de kale met olijfolie en zout gedurende 2-3 minuten en laat eventueel 10 minuten rusten.
Snijd de rode kool in dunne reepjes, de wortelen in blokjes of slierten, de rode paprika in stukjes en de avocado in blokjes.
Gooi alle voorbereide ingrediënten in een grote schaal en voeg sesamzaadjes, noten en granaatappelpitjes toe.
Meng de vinaigrette door de olijfolie, citroensap, tahin of yoghurt, honing, zout en peper goed te roeren in een kommetje.
Giet de vinaigrette over de salade en meng zorgvuldig; laat even staan voor optimale smaakontwikkeling.
Notities
Masseer de kale goed voor een zachtere, minder bittere smaak. Voeg een snufje chilivlokken toe aan de vinaigrette voor een pittig randje. Als je restjes hebt, bewaar deze in de koelkast maar houd de avocado apart om bruinworden te voorkomen. Deze salade is perfect als lunch of als bijgerecht bij een barbecue. Serveer koud voor de beste smaak!