100gramOptioneel: brokkelige geitenkaas, feta of blauwaderkaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de wortels in dunne plakjes, de courgette in halve maantjes, halveer de kerstomaatjes en snijd de rode ui in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg alle gesneden groenten (behalve de tomaten) toe. Voeg honing, gedroogde kruiden, zout en peper toe en laat 5 tot 7 minuten zachtjes bakken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg of de pâte brisée uit, laat de randen overlopen. Schep de aangebakken groenten in het midden van het deeg.
Vouw de rand van het deeg omhoog rond de vulling. Zorg ervoor dat de centrale vulling zichtbaar blijft.
Bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin en knapperig is.
Laat de taart 5 minuten staan op een rooster. Garneer met verse kruiden en serveer.
Notities
Deze groentetaart is zeer veelzijdig. Varieer met de groenten die je hebt liggen. Bewaar eventuele restjes goed gewikkeld in de koelkast, waar ze 2-3 dagen goed blijven. Je kunt de taart ook invriezen.