Ga terug
+ servings
Kiwi-jam met sinaasappel en koriander

Kiwi-jam met sinaasappel en koriander

Ontdek de unieke smaak van Kiwi-jam met sinaasappel en koriander. Een frisse zoete jam perfect voor ontbijt of als cadeau. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Cost: 5

Equipment

  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Steriliseerbare glazen potten
  • Rasp
  • Mes

Ingrediënten

  • 4 Rijpe kiwi’s
  • 2 Sinaasappels (sap en rasp)
  • 100 gram Suiker
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 eetlepel Gehakte verse koriander

Instructies

  • Schil en snijd de kiwi’s in kleine stukjes.
  • Pers de sinaasappels uit en rasp de schil van één sinaasappel.
  • Doe alles in een steelpan en voeg de suiker en het citroensap toe. Roer goed door.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat het mengsel langzaam koken.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de jam aanbrandt.
  • Na ongeveer 15 minuten, wanneer het mengsel dikker wordt, is de jam klaar.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gehakte koriander door de jam.
  • Laat de jam even afkoelen voordat je hem in schoon steriliseerde potten doet.

Notities

Deze jam is perfect te combineren met brood, cheesecake of als cadeau in een mooi potje. Varieer met de suiker naar jouw smaak. Gebruik biologische fruits voor de beste resultaten. Om de jam langer vers te houden, steriliseer de potten goed en bewaar in de koelkast. Indien langer bewaren gewenst is, kan de jam ook ingevroren worden.

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 0.5g | Fat: 0.2g | Sodium: 1mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 1mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!