Ontdek waarom dit Kiproomchampignons gerecht een must-try is! Snel klaar in 30 minuten en vol met rijke smaken. Perfect voor elke dag of speciale momenten. Probeer het vandaag!.
4eetlepelsOlijfolie (of een mengsel van olie en boter)
1theelepelMosterd (optioneel)
1handvolVerse peterselie, fijngehakt
1takjeTijm (of een eetlepel dragon, optie)
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Spoel de champignons af en snijd ze in plakjes. Snijd de kipfilet in stukken van ongeveer 1 cm dik.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de kipstukken goudbruin (4-5 minuten per kant). Haal de kip uit de pan en bewaar warm.
Voeg extra olie of boter toe en bak de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg champignons toe en bak tot ze bruin zijn (8-10 minuten).
Voeg room en eventueel mosterd toe, roer goed en breng op smaak met zout en peper. Leg de kip terug in de pan en laat 10 minuten sudderen.
Pas indien nodig het zout en peper aan en bestrooi met peterselie voor het serveren.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak. Bewaar restjes in de koelkast tot 2 dagen, warm opnieuw op in de pan. Vervang kip door kalkoen of tofu voor variaties. Voeg een klontje koude boter toe voor een extra rijke saus.