Ontdek het heerlijke gerecht Kippenpotje Aardappelen Tomaten. Simpel te maken én vol troostende smaken. Perfect voor elke dag of bijzondere momenten. Proef de Franse charme thuis.
Bestrijk de kippenpotjes met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan en bak de kip met de velkant naar beneden goudbruin gedurende 5-6 minuten, draai ze om en bak nog eens 3-4 minuten.
Haal de kip uit de pan en leg apart. Bak de gesneden ui in dezelfde pan gedurende 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is, voeg dan de geplette knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door, giet de kippenbouillon erbij en schraap de bodem van de pan.
Leg de kip terug in de pan, samen met de aardappelen, tomaten, tijm, rozemarijn en oregano. Breng aan de kook en zet de pan daarna in de oven voor 35-40 minuten.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Een beetje citroensap kan worden toegevoegd voor een frisse noot. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard tot 3 dagen of ingevroren zonder tomaten voor langere opslag.