Ga terug
–+ servings
Kippendij in teriyakisaus met sesamzaadjes

Kippendij in teriyakisaus met sesamzaadjes

Ontdek het heerlijke gerecht Kippendij in teriyakisaus met sesamzaadjes. Simpel, snel en vol smaak. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Marinade Tijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: 10 dollar

Equipment

  • Koekenpan
  • Roerbakspatel
  • Meetlepels

Ingrediënten

  • 600 g Kippendijen
  • 3 el Teriyakisaus
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Honing of ahornsiroop
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 2 el Sesamzaadjes
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Meng de teriyakisaus, sojasaus, honing, knoflook en gemberpoeder in een kom en roer goed door.
  • Leg de kippendijen in een platte schaal en bedek ze met de marinade. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de rest van de marinade toe en laat de kip op laag vuur gaar worden, ongeveer 20 minuten.
  • Bestrooi de kippendijen net voor het serveren met de sesamzaadjes.

Notities

Probeer een beetje sesamolie toe te voegen aan de marinade voor extra smaak. Dit gerecht kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en tot 3 maanden worden ingevroren. Serveer de kip met een rand van rijst of quinoa en garneer met verse kruiden voor een mooiere presentatie.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!