Ga terug
–+ servings
kippenbouten recept

Kippenbouten recept

Geniet van dit heerlijke kippenbouten recept met sappige bouten en knapperig korstje. Ideaal voor elke gelegenheid. Simpel en snel klaar binnen 55 minuten. Perfect met aardappelen en wortels. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Ovenbestendige pan
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Houten lepel
  • Ovenschaal (optioneel)
  • Oven

Ingrediënten

  • 8 stuks Kippenbouten
  • 2 el Olijfolie
  • 3 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 groot Ui (gesneden)
  • 2 takjes Rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 citroen Citroensap
  • 4 grote Wortelen (in stukken gesneden)
  • 4 middelgrote Aardappelen (in partjes gesneden)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kruiden de kippenbouten met zout, peper en rozemarijn.
  • Verhit olijfolie in een grote ovenbestendige pan en bak de kippenbouten aan beide zijden goudbruin.
  • Voeg de gesneden ui, knoflook, wortels en aardappelen toe in de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het sap van een citroen over de kip en groenten. Zet de pan in de oven en laat alles 40 minuten garen.

Notities

Dit kippenbouten recept is een must-try voor elke maaltijd en past perfect bij verschillende gelegenheden. De combinatie van knapperige kip en gesauteerde groenten maakt het een heerlijke keuze!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!