Ga terug
–+ servings
kipgehakt recept

Kipgehakt Recept

Ontdek waarom dit kipgehakt recept je nieuwe favoriet wordt! Snel, gezond en veelzijdig te bereiden. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $8

Equipment

  • Friteerpan of hapjespan
  • Grote kom
  • Houten lepel
  • Schaarmandoline voor snijwerk

Ingrediënten

  • 500 g Kipgehakt bij voorkeur biologisch
  • 1 stuks Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, gepresteerd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak Zout en Peper
  • 2 el Olijfolie
  • 200 ml Passata
  • 100 ml Room

Instructies

  • Meng het kipgehakt met de ui, knoflook en Italiaanse kruiden in een grote kom.
  • Laat het mengsel 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak het kipgehaktmengsel in kleine balletjes tot ze goudbruin zijn (8-10 minuten).
  • Voeg de passata en room toe aan de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Notities

Voeg een scheutje witte wijn toe bij het bakken van het kipgehakt voor extra smaak. Variaties zijn eindeloos: maak wraps, burgers of ovenschotels met dit recept. Bewaar restjes in een luchtdichte container tot 3 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Voeg extra saus toe bij het opwarmen voor een romige textuur.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!