400gKipfilet (of tofu voor een vegetarische versie)
2stuksUien (fijngehakt)
3teentjesKnoflook (gepelden en fijngehakt)
1stukVerse gember (geraspt)
2stuksTomaten (in blokjes gesneden)
2elGaram masala
1tlKurkuma
1tlKomijnpoeder
200mlKokosmelk
naar smaakZout
naar smaakOlie of boter voor het bakken
Instructies
Bak de uien tot ze mooi glazig en goudbruin zijn.
Voeg de knoflook en gember toe en roer goed door.
Voeg de kurkuma, komijn en garam masala toe aan de pan en roer alles goed door.
Voeg de kipblokjes (of tofu) toe aan de pan en roerbak ze kort.
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en laat alles op laag vuur sudderen.
Notities
Voeg een klein scheutje citroensap aan het einde van het koken toe voor een frisse noot. Probeer altijd verse specerijen te gebruiken voor de beste smaak. Serveer de curry met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd.