Maken we allemaal kip zoete aardappel curry? Dit romige, verwarmende gerecht combineert malse kip met zoete aardappel in een uitgebalanceerde curry. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een gastvrij diner. Volg ons stapsgewijs recept voor een smaakvol succes.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan.
Bak de kipstukken 2 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
Verhit de resterende olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui en knoflook toe, bak 1-2 minuten.
Voeg de currypasta en kurkuma toe, en bak 30 seconden mee.
Voeg de kokosmelk, groentebouillon en limoenbladeren toe.
Doe de blokjes zoete aardappel in de pan en breng aan de kook.
Verlaag het vuur en laat 25 minuten sudderen tot de zoete aardappelen gaar zijn.
Als de zoete aardappelen en kip gaar zijn, haal van het vuur en voeg de pinda's toe.
Serveer met witte rijst, verse kruiden en naanbrood.
Notities
Vergeet niet om extra verse kruiden als garnering te gebruiken; dit voegt veel smaak toe! Je kunt kip vervangen door tofu voor een vegetarische optie. Het gerecht kan goed worden bewaard in de koelkast en blijft 3-4 dagen goed. Opwarmen kan eenvoudig in de magnetron of op het fornuis.