Ontdek waarom je Kip Wok Groenten met Chinees Kohl moet proberen! Een snel, gezond en smakelijk Aziatisch gerecht dat iedereen zal overtuigen. Perfect voor drukke dagen.
3kipfilets zonder velKipfilets zonder vel, in stukjes gesneden
1literChinese kool, gesneden
1broccoliroosBroccoliroos, in kleine roosjes verdeeld
1wortelWortel, in dunne reepjes gesneden
1eetlepelVerse gember, fijngehakt
2theelepelsKnoflook, fijngehakt
1/2kopDikke teriyaki-saus
1eetlepelCanola-olie
1stuksLimoen, in partjes gesneden
Gekookte witte rijstom te serverenGekookte witte rijst
OptioneelRode pepers en bosuitjes voor garnering
Instructies
Verwarm de wok of grote pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
Voeg de kip toe en bak deze 4-5 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
Voeg Chinese kool, broccoli, wortel, gember en knoflook toe en bak 3-4 minuten terwijl je regelmatig roert.
Voeg de teriyaki-saus toe, roer goed door en laat nog een minuutje opwarmen.
Notities
Een handvol geroosterde sesamzaadjes over het gerecht strooien vlak voor het serveren voegt extra knapperigheid en nootachtige smaak toe. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen en verwarm deze in de wok of magnetron. Dit recept is flexibel; vervang kip door varkensvlees of tofu voor een vegetarische optie en experimenteer met verschillende groenten of sauzen.