Ga terug
–+ servings
Kip-tikka masala met naanbrood en verse koriander

Kip-tikka masala met naanbrood en verse koriander

Ontdek het heerlijke recept voor Kip-tikka masala met naanbrood en verse koriander. Perfect balans van kruidig en romig met eenvoudige stappen. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Kom voor de marinade
  • Schaartje voor verse koriander

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 tl Gemalen koriander
  • 1 tl Garam masala
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 el Tomatenpuree
  • zout en peper Naar smaak

Instructies

  • Meng de Griekse yoghurt met komijn, koriander, garam masala, knoflook, zout en peper in een grote kom.
  • Voeg de kipblokjes toe en roer goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de kip in porties aan alle kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
  • Bak de ui in dezelfde pan tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de kip terug in de saus en laat 15 minuten sudderen.

Notities

Laat de kip eventueel langer marineren voor een intensere smaak. Gebruik verse kruiden voor een betere smaakbeleving. Bewaar restjes in de koelkast; de smaken worden beter na een nacht. Verhit op laag vuur om de saus romig te houden.

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!