Ontdek het heerlijke recept voor Kip-tikka masala met naanbrood en verse koriander. Perfect balans van kruidig en romig met eenvoudige stappen. Probeer het vandaag.
Meng de Griekse yoghurt met komijn, koriander, garam masala, knoflook, zout en peper in een grote kom.
Voeg de kipblokjes toe en roer goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de kip in porties aan alle kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
Bak de ui in dezelfde pan tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de kip terug in de saus en laat 15 minuten sudderen.
Notities
Laat de kip eventueel langer marineren voor een intensere smaak. Gebruik verse kruiden voor een betere smaakbeleving. Bewaar restjes in de koelkast; de smaken worden beter na een nacht. Verhit op laag vuur om de saus romig te houden.