Ga terug
+ servings
Kip Teriyaki Champignons

Kip Teriyaki Champignons

Ontdek waarom je Kip Teriyaki Champignons moet proberen: een simpel en heerlijk gerecht met zoete teriyakisaus en sappige champignons. Perfect voor elke dag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel of spatel
  • Mengkom
  • Schaar voor ciboulette

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in blokjes gesneden
  • 250 g Champignons, in plakjes gesneden
  • 2 el Plantaardige olie
  • 3 el Sojasaus
  • 2 el Teriyakisaus
  • 1 el Honing
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Gember, versgeraspt
  • 1 el Maïzena
  • 100 ml Water
  • Ciboulette of bosuitjes, voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de sojasaus, teriyakisaus, honing, knoflook, gember, maïzena en water in een kom en zet apart.
  • Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur en bak de kipblokjes goudbruin (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de gesneden champignons toe en bak ze nog eens 3 à 4 minuten samen met de kip.
  • Giet de voorbereide saus over de kip en champignons, roer goed door en laat het 5 minuten sudderen.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Voorkeur voor een snufje sesamzaadjes voor extra crunch en nootachtige smaak. Geschikt voor kinderen door de milde smaak van de teriyakisaus. Bewaar resten in een luchtdichte container in de koelkast tot 2 dagen of vries in voor langere opslag (tot 3 maanden).

Nutrition

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 30g | Fat: 18g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!