Ga terug
+ servings
Kip Tajine Olijven

Kip Tajine Olijven

Ontdek de magie van Kip Tajine Olijven met deze rijke Marokkaanse smaken. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de traditie!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Tajine-pot of stevige braadpan
  • Schaar om olijven te halveren
  • Houten lepel om te roeren

Ingrediënten

  • 4 stuks Kippenbouten
  • 1 stuks Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuks Citroen confit
  • 100 g Groene olijven
  • 1 theelepel Gember
  • 1 theelepel Kurkuma
  • enkele saffraandraadjes Saffraan
  • enkele takjes Frisse koriander

Instructies

  • Verhit wat olie in een stevige braadpan of tajine-pot en bruin de kippenbouten aan alle kanten.
  • Haal de kip uit de pan en bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gember, kurkuma en saffraan toe aan de ui en knoflook, en roer goed door.
  • Plaats de kip terug in de pan en voeg de citroen confit en olijven toe.
  • Voeg genoeg water toe om de ingrediënten half te bedekken en laat het geheel 45 minuten op laag vuur sudderen.

Notities

Gebruik verse kruiden voor extra smaak. Experimenteer met verschillende soorten olijven voor variatie. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Voor het beste resultaat, maak de tajine een dag van tevoren en verwarm het langzaam op voor een smaakvolle ervaring.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 700mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!