150gEier-noedelsbijvoorbeeld tagliatelle of gedraaide noedels
1.5literKippenbouillon
2elOlijfolie
1stuksLaurierblad
1takjeTijmof ½ theelepel gedroogde tijm
zoutZoutnaar smaak
peperPepernaar smaak
1handvolPeterselievers gehakt om te garneren
Instructies
Begin met het schoonmaken en snijden van je groenten; pel de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes, snijd de selderij, ui en knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, wortelen en selderij toe en bak ze 5 minuten zonder kleur.
Leg de kip erbij, samen met het laurierblad en de tijm; bestrooi met zout en peper.
Giet de hete kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes sudderen.
Haal de kip uit de pan en scheur het vlees met twee vorken in kleine stukjes.
Voeg de kip terug in de pan en roer zachtjes door.
Voeg de noedels toe en laat ze koken volgens de instructies op de verpakking, meestal duurt dit 5-7 minuten.
Proef opnieuw en pas de smaak aan met extra zout of peper indien nodig.
Verdeel de soep over kommen en garneer met vers gehakte peterselie.
Notities
Gebruik zelfgemaakte bouillon als je de tijd hebt; het maakt een groot verschil. Experimenteer met andere kruiden zoals basilicum of oregano voor een ander karakter.