Bestrooi de kipfilets met zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de rest van de boter toe aan de pan en bak daarin de échalotes, knoflook en champignons 5-6 minuten.
Giet de bouillon in de pan, voeg de azijn toe en laat de saus 2-3 minuten inkoken.
Roer de room door de saus (indien gebruikt) en laat nog 5 minuten sudderen.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat op laag vuur 5-8 minuten sudderen.
Bestrooi met fris gehakte peterselie en serveer direct.
Notities
Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde voor de beste smaak. Laat de kip niet te lang bakken om te voorkomen dat deze droog wordt. Experimenteer met verschillende soorten paddenstoelen zoals shiitake of oesterzwammen. Restjes kunnen 3 dagen in de koelkast worden bewaard; verwarm met een beetje bouillon voor extra romigheid.