Ga terug
+ servings
Kip Gratin Kaas

Kip Gratin Kaas

Ontdek het heerlijke Kip Gratin Kaas recept dat zelfs de kleinste thuismaaltijd verhoogt. Makkelijk te bereiden en onweerstaanbaar lekker. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Mengkommen
  • Snijplank en mes
  • Borstel voor het oliën van de schaal

Ingrediënten

  • 4 stuks Kipfilets
  • 1 kop Geraspte cheddar
  • 1/4 kop Fijngehakte verse peterselie
  • 1/4 kop Citroensap
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Meng citroensap, olijfolie, knoflook, zout en peper in een ruime kom en voeg de kipfilets toe.
  • Masseer de kipfilets met de marinade en laat een uur in de koelkast rusten.
  • Meng ondertussen de geraspte cheddar met de verse peterselie in een aparte kom.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de gemarineerde kipfilets in een ovenschaal en bedek ze met de kaas-peterseliemix.
  • Bak in de oven totdat de kaas bubbelend en goudbruin is.

Notities

Voeg een handvol fijngehakte noten toe aan de kaaslaag voor extra crunch. Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde voor een intensere smaak. Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een evenwichtige maaltijd. Restjes kunnen tot drie dagen in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat je het opnieuw verwarmt in de oven voor de beste textuur.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 28g | Fat: 24g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 500mg | Potassium: 500mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!