Ontdek het heerlijke recept voor Kip Courgette Mosterd: een simpele combinatie van malse kip en courgette met een pittige mosterdsaus. Snel klaar in 40 minuten.
Snijd de kip in hapklare stukjes en was de courgettes goed.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip tot goudbruin, ongeveer 5 minuten.
Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
Bak de ui in dezelfde pan en voeg na 2 minuten de courgette toe, bak nog eens 5 minuten.
Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de kip terug in de pan met groenten en roer de mosterd, water of bouillon en eventueel sojasaus erdoor.
Laat alles 5 tot 7 minuten sudderen tot de saus dikker wordt, en pas zout en peper aan.
Bestrooi met peterselie of bieslook en serveer met rijst, pasta of aardappelpuree.
Notities
Gebruik een goede kwaliteit mosterd voor de beste smaak. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Probeer verschillende kruiden zoals rozemarijn of basilicum voor een nieuwe dimensie. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast tot 2 dagen. Voeg verse kruiden pas toe bij het opwarmen voor een frisse smaak.