Meng olijfolie, knoflook, herbes de Provence, tijm, zout en peper in een kom.
Voeg de kipblokjes toe en masseer met de marinade. Laat 30 minuten marineren.
Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en bak de kipblokjes 5-8 minuten per kant tot ze bruin zijn.
Rijg de ingrediënten aan de houten spiesjes in de volgorde: tomaat, basilicum, mozzarella, en kip.
Grill de samengestelde spiesjes optioneel 2-3 minuten per kant voor extra smaak.
Serveer de spiesjes op een schaal, druppel balsamico glazuur eroverheen en garneer met basilicumblaadjes.
Notities
Gebruik altijd verse basilicum voor de beste smaak. Snijd de tomaatjes lichtjes voor ze op de spies te rijgen om ze steviger te maken. Maak de spiesjes op voorhand en bewaar ze in de koelkast tot het tijd is om te grillen. Voor extra smaak kun je de balsamico glazuur zelf maken door balsamico azijn met suiker in te koken.