Ga terug
+ servings
Kip Caprese Spiesjes

Kip Caprese Spiesjes

Ontdek waarom je deze Kip Caprese Spiesjes moet proberen. Een makkelijk en gezond recept met Italiaanse flair perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: 15 dollar

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Scherp mes
  • Kom voor de marinade
  • Houten spiesjes
  • Grillpan of barbecue optioneel

Ingrediënten

  • 450 g Kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 16 stuks Cherrytomaatjes
  • 16 stuks Bocconcini mozzarellaballetjes
  • 16 stuks Verse basilicumblaadjes
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 60 ml Olijfolie
  • 1 tl Herbes de Provence
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 3 el Balsamico glazuur
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Meng olijfolie, knoflook, herbes de Provence, tijm, zout en peper in een kom.
  • Voeg de kipblokjes toe en masseer met de marinade. Laat 30 minuten marineren.
  • Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en bak de kipblokjes 5-8 minuten per kant tot ze bruin zijn.
  • Rijg de ingrediënten aan de houten spiesjes in de volgorde: tomaat, basilicum, mozzarella, en kip.
  • Grill de samengestelde spiesjes optioneel 2-3 minuten per kant voor extra smaak.
  • Serveer de spiesjes op een schaal, druppel balsamico glazuur eroverheen en garneer met basilicumblaadjes.

Notities

Gebruik altijd verse basilicum voor de beste smaak. Snijd de tomaatjes lichtjes voor ze op de spies te rijgen om ze steviger te maken. Maak de spiesjes op voorhand en bewaar ze in de koelkast tot het tijd is om te grillen. Voor extra smaak kun je de balsamico glazuur zelf maken door balsamico azijn met suiker in te koken.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 24g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 300mg | Potassium: 350mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!