Ga terug
+ servings
Kip Cannelloni Kaas

Kip Cannelloni Kaas

Ontdek het heerlijke recept voor Kip Cannelloni Kaas. Perfect voor een gezellige maaltijd met smeltbare kaas en sappige kip. Eenvoudig te maken en ideaal voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Spuitzak (optioneel)

Ingrediënten

  • 12 buizen Cannelloni (te vullen)
  • 400 g Kipfilet
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 200 g Champignons (optioneel)
  • 250 g Ricotta of verse kaas
  • 1 stuk Ei
  • 400 ml Tomatensaus
  • 200 ml Melk
  • 3 el Crème fraîche
  • 100 g Geraspte mozzarella
  • 50 g Geraspte parmezaan
  • 1 handvol Verse basilicum
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de in blokjes gesneden kip en champignons toe, en bak tot de kip gaar is.
  • Mix of hak het mengsel fijn en doe in een kom, voeg ricotta, ei, parmezaan, zout, peper en nootmuskaat toe en meng goed.
  • Verwarm tomatensaus met een eetlepel crème fraîche, voeg kruiden toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Kook de cannelloni-buizen kort in gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Vul elke buis met de vulling.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, vet een ovenschaal in en bedek de bodem met tomatensaus.
  • Leg de gevulde cannelloni in de schaal, dek af met de rest van de saus en giet het mengsel van melk en crème fraîche erover.
  • Bestrooi met mozzarella en de rest van de parmezaan.
  • Bak 30-35 minuten in de oven, tot de bovenkant gegratineerd is.

Notities

Dit gerecht is perfect voor een familiediner of feestelijke gelegenheid. Je kunt de vulling een dag van tevoren maken en het later bakken. Probeer variaties met verschillende kazen of maak het vegetarisch door de kip te vervangen door spinazie of courgette. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, en warm ze op in de oven voor de beste textuur.

Nutrition

Calories: 540kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 850mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!