Ontdek het heerlijke recept voor Kip Cannelloni Kaas. Perfect voor een gezellige maaltijd met smeltbare kaas en sappige kip. Eenvoudig te maken en ideaal voor elke gelegenheid.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de in blokjes gesneden kip en champignons toe, en bak tot de kip gaar is.
Mix of hak het mengsel fijn en doe in een kom, voeg ricotta, ei, parmezaan, zout, peper en nootmuskaat toe en meng goed.
Verwarm tomatensaus met een eetlepel crème fraîche, voeg kruiden toe en laat 5 minuten pruttelen.
Kook de cannelloni-buizen kort in gezouten water en laat ze uitlekken.
Vul elke buis met de vulling.
Verwarm de oven voor op 180°C, vet een ovenschaal in en bedek de bodem met tomatensaus.
Leg de gevulde cannelloni in de schaal, dek af met de rest van de saus en giet het mengsel van melk en crème fraîche erover.
Bestrooi met mozzarella en de rest van de parmezaan.
Bak 30-35 minuten in de oven, tot de bovenkant gegratineerd is.
Notities
Dit gerecht is perfect voor een familiediner of feestelijke gelegenheid. Je kunt de vulling een dag van tevoren maken en het later bakken. Probeer variaties met verschillende kazen of maak het vegetarisch door de kip te vervangen door spinazie of courgette. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, en warm ze op in de oven voor de beste textuur.