Ga terug
+ servings
Kip Beef Dumplings

Kip Beef Dumplings

Maak zelf Kip Beef Dumplings met kip of rundvlees. Stap-voor-stap recept voor dit heerlijke en feestelijke zelfgemaakte gerecht.
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan met deksel
  • Deegroller
  • Grote mengkom
  • Werkblad
  • Stoommandje of vergiet

Ingrediënten

  • 300 g Bloem
  • 220 ml Kokend water
  • 1 snufje Zout
  • 300 g Kippengehakt
  • 1 kop Fijn gesneden Chinese kool
  • 2 stuks Fijngesneden lente-uien
  • 2 tenen Fijngesneden knoflook
  • 1 el Vers geraspte gember
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Sesamolie
  • 0.5 theelepel Suiker
  • 0.5 theelepel Zout
  • 0.25 theelepel Zwarte peper
  • 300 g Rundergehakt
  • 2 tenen Fijngesneden knoflook
  • 1 handje Geweekte en fijngesneden shiitake (optioneel)
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Sesamolie
  • 1 theelepel Suiker
  • 0.5 theelepel Peper
  • 0.5 theelepel Zout
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Rijstazijn
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 1 theelepel Sesamzaadjes
  • 1 handje Versnipperde bieslook of koriander

Instructies

  • Meng de bloem en het zout in een kom en giet het kokende water erbij. Roer tot een ruwe bal.
  • Kneed het deeg 5 minuten tot het soepel is. Laat het 30 minuten rusten onder vershoudfolie.
  • Meng alle ingrediënten voor de gekozen vulling (kip of rundvlees) in een grote kom.
  • Rol het deeg uit tot een lange rol en snijd deze in 30 stukjes. Rol elk stukje tot een bal en druk plat.
  • Rol het deeg uit tot een rond velletje en leg een theelepel vulling in het midden. Vouw het velletje dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de dumplings met de platte kant naar beneden tot ze goudbruin zijn (2-3 minuten).
  • Voeg 100 ml water toe, doe de deksel erop en laat ze 5-7 minuten stomen.
  • Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje en serveer met de dumplings.

Notities

Probeer verschillende vullingen om je eigen twist aan het recept te geven. Dumplings maken is een leuke activiteit die je samen met vrienden of familie kunt doen. Voor deze dumplings is het essentieel dat je de randen goed afsluit voor een perfecte garing. Test met minder vulling als je het moeilijk vindt om ze te sluiten. Dumplings zijn ook geweldig om in te vriezen. Maak een dubbele batch en bewaar ze voor een snelle maaltijd later!

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!