1handjeGeweekte en fijngesneden shiitake (optioneel)
2elSojasaus
1elSesamolie
1theelepelSuiker
0.5theelepelPeper
0.5theelepelZout
4elSojasaus
2elRijstazijn
1theelepelSesamolie
1theelepelSesamzaadjes
1handjeVersnipperde bieslook of koriander
Instructies
Meng de bloem en het zout in een kom en giet het kokende water erbij. Roer tot een ruwe bal.
Kneed het deeg 5 minuten tot het soepel is. Laat het 30 minuten rusten onder vershoudfolie.
Meng alle ingrediënten voor de gekozen vulling (kip of rundvlees) in een grote kom.
Rol het deeg uit tot een lange rol en snijd deze in 30 stukjes. Rol elk stukje tot een bal en druk plat.
Rol het deeg uit tot een rond velletje en leg een theelepel vulling in het midden. Vouw het velletje dubbel en knijp de randen goed dicht.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de dumplings met de platte kant naar beneden tot ze goudbruin zijn (2-3 minuten).
Voeg 100 ml water toe, doe de deksel erop en laat ze 5-7 minuten stomen.
Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje en serveer met de dumplings.
Notities
Probeer verschillende vullingen om je eigen twist aan het recept te geven. Dumplings maken is een leuke activiteit die je samen met vrienden of familie kunt doen. Voor deze dumplings is het essentieel dat je de randen goed afsluit voor een perfecte garing. Test met minder vulling als je het moeilijk vindt om ze te sluiten. Dumplings zijn ook geweldig om in te vriezen. Maak een dubbele batch en bewaar ze voor een snelle maaltijd later!