Ga terug
+ servings
Kip Alfredo Pasta

Kip Alfredo Pasta

Ontdek waarom je deze Kip Alfredo Pasta moet proberen een romig en snel gerecht dat iedereen verrast met verse ingrediënten en eenvoudige stappen perfect voor elke avond.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan voor pasta
  • Braadpan voor de kip
  • Houten lepel of spatel
  • Schaar voor het snijden van kip
  • Zeef om pasta af te gieten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets Kipfilets
  • 250 g Tagliatelle of fettuccine
  • 1 kleine Broccoli
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 30 g Boter
  • 2 tenen Knoflook (gesnipperd)
  • 25 cl Volle room
  • 60 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • naar smaak Zout en peper
  • optioneel Peterselie

Instructies

  • Kruiden de kipfilets royaal met zout en peper en bak ze in olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Kook de pasta in gezouten water en voeg de broccoli drie minuten voor het einde toe.
  • Smelt de boter, voeg de knoflook toe en bak kort, giet de room erbij en breng aan de kook. Voeg de Parmezaanse kaas toe tot de saus glad is.
  • Meng pasta en broccoli met de saus, voeg de gesneden kip toe en garneer met peterselie. Serveer onmiddellijk.

Notities

Wil je een lichtere variant? Vervang de room door kokosmelk of gebruik magere Griekse yoghurt voor minder calorieën. Vegetariërs kunnen de kip weglaten en paddenstoelen gebruiken. Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak en roer de saus regelmatig om klonten te voorkomen. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen, of vries in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 700mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!