Ontdek het ultieme recept kimchi met onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding. Perfect voor beginners en vol van Koreaanse traditie. Probeer het vandaag.
1/4kopjeVis- of sojasausvoor een halal kimchi recipe
1stukUi (fijngehakt)
1wortelWortel (in dunne reepjes gesneden)
Instructies
Spoel de Chinese kool grondig en snijd hem in dikke repen.
Meng het zout door de kool en laat deze ongeveer 2 uur staan, masseer regelmatig.
Maak in een aparte kom een saus van knoflook, gember, kochujang en vis- of sojasaus.
Voeg de ui en wortel toe aan de saus en roer goed door.
Spoel de kool onder koud water om het zout te verwijderen en laat uitlekken.
Meng de kool met het sausje totdat elke reep bedekt is.
Vul een schone glazen pot met de kimchi en druk stevig aan.
Laat de kimchi minimaal 1 dag rusten op kamertemperatuur om te fermenteren.
Notities
Gebruik handschoenen tijdens het bereiden om je handen te beschermen tegen de peper.Voor een veganistische versie, vervang de vis- of sojasaus door misopasta.Kimchi blijft tot 3 maanden goed in de koelkast in een luchtdichte pot.Experimenteer met andere groenten of voeg fruit toe voor een verrassende twist!