Ga terug
+ servings
Kikkererwtensalade met komkommer, paprika en tahinidressing

Kikkererwtensalade met komkommer, paprika en tahinidressing

Ontdek de heerlijke combinatie van verse ingrediënten in deze Kikkererwtensalade met komkommer, paprika en tahinidressing. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote mengkom
  • Mes
  • Kommetje voor de dressing
  • Lepel of garde
  • Schaar

Ingrediënten

  • 400 gram Gekookte kikkererwten uit blik of zelf gekookt
  • 1 stuk Komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk Rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 3 eetlepels Tahini sesampasta
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 1 teen Knoflook fijngehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • ml Olijfolie om af te maken

Instructies

  • Spoel de kikkererwten goed af onder koud water.
  • Snijd de komkommer en paprika in kleine, hapklare stukjes.
  • Meng in een klein kommetje de tahini, citroensap en knoflook tot een gladde dressing.
  • Voeg wat warm water toe om de dressing dunner te maken en breng op smaak met zout en peper.
  • Gooi de kikkererwten, komkommer, paprika en ui in een grote schaal.
  • Schenk de tahinidressing eroverheen en roer alles goed door elkaar.
  • Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voor een extra intense smaak.

Notities

Voeg een snufje komijnpoeder toe aan de tahinidressing voor extra diepgang in de smaak. De salade blijft tot 3 dagen vers in de koelkast. Bewaar hem in een afgesloten bak. Probeer variaties met andere groenten of voeg wat zoetstof toe voor een zoetere variant.

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 200mg | Potassium: 500mg | Fiber: 9g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!