Kikkererwtensalade met komkommer, paprika en tahinidressing
Ontdek de heerlijke combinatie van verse ingrediënten in deze Kikkererwtensalade met komkommer, paprika en tahinidressing. Perfect voor een gezonde maaltijd!
400gramGekookte kikkererwtenuit blik of zelf gekookt
1stukKomkommerin kleine blokjes gesneden
1stukRode paprikain dunne reepjes gesneden
1stukUifijngehakt
3eetlepelsTahinisesampasta
2eetlepelsCitroensap
1teenKnoflookfijngehakt
naar smaakZout
naar smaakPeper
mlOlijfolieom af te maken
Instructies
Spoel de kikkererwten goed af onder koud water.
Snijd de komkommer en paprika in kleine, hapklare stukjes.
Meng in een klein kommetje de tahini, citroensap en knoflook tot een gladde dressing.
Voeg wat warm water toe om de dressing dunner te maken en breng op smaak met zout en peper.
Gooi de kikkererwten, komkommer, paprika en ui in een grote schaal.
Schenk de tahinidressing eroverheen en roer alles goed door elkaar.
Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voor een extra intense smaak.
Notities
Voeg een snufje komijnpoeder toe aan de tahinidressing voor extra diepgang in de smaak. De salade blijft tot 3 dagen vers in de koelkast. Bewaar hem in een afgesloten bak. Probeer variaties met andere groenten of voeg wat zoetstof toe voor een zoetere variant.