400gKikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
1stukKomkommer (in kleine blokjes gesneden)
200gCherrytomaatjes (in partjes gesneden)
1bosjeVerse peterselie (fijngehakt)
2elOlijfolie
1elCitroensap
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Pak een grote schaal en doe de afgespoelde kikkererwten erin.
Schep de blokjes komkommer en de partjes tomaat bij de kikkererwten.
Bestrooi nu de gehakte peterselie over de salade.
Meng de olijfolie en citroensap in een apart bakje en roer goed door.
Giet de dressing over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Laat de salade even rusten in de koelkast voordat je hem serveert.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Maak de salade kort voor het serveren klaar om de frisheid te behouden. Experimenteer met verschillende soorten peper, zoals cayennepeper, voor een extra kick. Bewaar de salade maximaal 2 dagen in de koelkast, maar voeg de dressing pas net voor het serveren toe voor de beste textuur.