Ontdek waarom deze Kikkererwten Feta Salade je nieuwe favoriet wordt. Een kleurrijke explosie van smaken en gezondheid, klaar in slechts 15 minuten. Ideaal voor elke gelegenheid. Proef de Middellandse charme vandaag nog.
Afwasteil voor het spoelen van kikkererwten en linzen
Ingrediënten
400gKikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
400gLinzen (afgespoeld en uitgelekt)
1/2komkommerKomkommer (in blokjes gesneden)
2stuksTomaten (in blokjes gesneden)
1/2rode uiRode ui (fijngehakt)
150gFeta (verkruimeld)
2eetlepelsPeterselie (fijngehakt)
3eetlepelsOlijfolie
1eetlepelCitroensap
naar smaakZout (naar smaak)
naar smaakPeper (naar smaak)
Instructies
Spoel de kikkererwten en linzen af onder koud stromend water.
Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes.
Hak de rode ui fijn.
Giet de kikkererwten, linzen, komkommer, tomaat en rode ui in een grote kom.
Voeg de verkruimelde feta en de gehakte peterselie toe en meng voorzichtig.
Giet de olijfolie en het citroensap over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat de salade 30 minuten in de koelkast rusten (optioneel).
Serveer de salade direct uit de koelkast.
Notities
Deze Kikkererwten Feta Salade blijft maximaal 2 dagen goed in de koelkast in een luchtdichte container. Voeg de feta pas toe vlak voor het serveren, zodat hij niet uitdroogt. Voor een variatie kun je geitenkaas in plaats van feta proberen, of voeg een handje rucola toe voor een bitterzoete touch. Wees creatief met de kruiden en probeer ook verschillende soorten kaas!