Ontdek het heerlijke Kersen Clafoutis Recept volgens de Franse traditie. Simpel te maken met verse kersen en een zachte puddingachtige textuur. Perfect voor elke gelegenheid!
500gZwarte kersen (type Burlat), met of zonder pit
4stuksEieren
75gBloem
100gKristalsuiker
20gSuiker voor de vorm
2elPoedersuiker
15clRoom
35clMelk
1elRum of kirsch (optioneel)
20gBoter voor de vorm
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C.
Klop de eieren samen met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is.
Tamiseer de bloem boven het eimengsel en roer voorzichtig door.
Voeg geleidelijk de room en melk toe terwijl je blijft roeren.
Vet een ovenschotel royaal in met boter en bestrooi deze met 20 g suiker.
Was en dep de kersen droog en verdeel ze gelijkmatig over de bodem van de vorm.
Giet het beslag voorzichtig over de kersen heen.
Bak het clafoutis 30 tot 35 minuten tot het goudbruin is en lichtjes trilt in het midden.
Laat het afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities
Voor de beste smaak, gebruik verse kersen. Je kunt variëren met andere bessen zoals bramen of frambozen. Indien gewenst, gebruik plantaardige melk voor een lactose-vrije versie. Dit dessert is het lekkerst vers, maar kan tot 1 dag in de koelkast bewaard worden. Het clafoutis kan ook ingevroren worden; snijd het in porties en wikkel in folie.