Ga terug
+ servings
Kersen Clafoutis Recept

Kersen Clafoutis

Ontdek het heerlijke Kersen Clafoutis Recept volgens de Franse traditie. Simpel te maken met verse kersen en een zachte puddingachtige textuur. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal Bij voorkeur keramiek
  • Mixkom
  • Handmixer of garde
  • Spatel
  • Tamis of zeef

Ingrediënten

  • 500 g Zwarte kersen (type Burlat), met of zonder pit
  • 4 stuks Eieren
  • 75 g Bloem
  • 100 g Kristalsuiker
  • 20 g Suiker voor de vorm
  • 2 el Poedersuiker
  • 15 cl Room
  • 35 cl Melk
  • 1 el Rum of kirsch (optioneel)
  • 20 g Boter voor de vorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Klop de eieren samen met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is.
  • Tamiseer de bloem boven het eimengsel en roer voorzichtig door.
  • Voeg geleidelijk de room en melk toe terwijl je blijft roeren.
  • Vet een ovenschotel royaal in met boter en bestrooi deze met 20 g suiker.
  • Was en dep de kersen droog en verdeel ze gelijkmatig over de bodem van de vorm.
  • Giet het beslag voorzichtig over de kersen heen.
  • Bak het clafoutis 30 tot 35 minuten tot het goudbruin is en lichtjes trilt in het midden.
  • Laat het afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Voor de beste smaak, gebruik verse kersen. Je kunt variëren met andere bessen zoals bramen of frambozen. Indien gewenst, gebruik plantaardige melk voor een lactose-vrije versie. Dit dessert is het lekkerst vers, maar kan tot 1 dag in de koelkast bewaard worden. Het clafoutis kan ook ingevroren worden; snijd het in porties en wikkel in folie.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 110mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!