Ga terug
–+ servings
Kerriesaus met yoghurt

Kerriesaus met yoghurt: Heerlijk en makkelijk recept!

Een smaakvolle Kerriesaus met yoghurt om snel te maken en perfect te serveren als dip of bij gerechten. Ontdek het eenvoudige recept hier.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 50kcal

Equipment

  • Pan Voor het verhitten van de kruiden
  • Houten lepel Voor roeren
  • Kom Voor het mengen van de saus
  • Gardebuisje Voor het kloppen

Ingrediënten

  • 200 g Griekse yoghurt Of gebruik plantaardige yoghurt voor een veganistische versie.
  • 1 tl Kerriepoeder Verse kerrie voor de beste smaak.
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt) Of vervang door knoflookpoeder.
  • 1 el Citroensap Voor extra frisheid.
  • 1 el Olijfolie Extra vierge voor meer smaak.
  • snufje Zout Naar smaak.
  • snufje Peper Naar smaak.
  • snufje Komijn (optioneel) Voor een extra smaaklaag.

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een pan op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze langzaam garen. Let op dat de knoflook niet verbrandt door regelmatig te roeren.
  • Roer het kerriepoeder door het knoflookmengsel en laat het kort sudderen. Voeg eventueel een snufje komijn toe voor extra smaak. Haal de pan van het vuur.
  • Doe het kerriemengsel bij de Griekse yoghurt en roer goed door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Notities

Deze Kerriesaus met yoghurt is heerlijk veelzijdig en snel te maken. Het biedt een balans van romige en pittige smaken, perfect voor veelzijdig gebruik!

Nutrition

Calories: 50kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 0.3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!