200gGriekse yoghurtOf gebruik plantaardige yoghurt voor een veganistische versie.
1tlKerriepoederVerse kerrie voor de beste smaak.
1teentjeKnoflook (fijngehakt)Of vervang door knoflookpoeder.
1elCitroensapVoor extra frisheid.
1elOlijfolieExtra vierge voor meer smaak.
snufjeZoutNaar smaak.
snufjePeperNaar smaak.
snufjeKomijn (optioneel)Voor een extra smaaklaag.
Instructies
Verwarm de olijfolie in een pan op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze langzaam garen. Let op dat de knoflook niet verbrandt door regelmatig te roeren.
Roer het kerriepoeder door het knoflookmengsel en laat het kort sudderen. Voeg eventueel een snufje komijn toe voor extra smaak. Haal de pan van het vuur.
Doe het kerriemengsel bij de Griekse yoghurt en roer goed door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Notities
Deze Kerriesaus met yoghurt is heerlijk veelzijdig en snel te maken. Het biedt een balans van romige en pittige smaken, perfect voor veelzijdig gebruik!