Ontdek de magie van kaasdonuts met kruiden: knapperig van buiten, smeltend van binnen. Perfect voor feestjes of borrelhapjes. Probeer dit verslavende recept vandaag nog.
300gMozzarella of ander smeltbaar kaasBijvoorbeeld emmental of comté voor meer karakter.
150gBloem
1eetlepelMaizena
2stuksEieren
100mlMelk
1zakjeBakpoeder
1eetlepelOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
fijnpaneermeelPaneermeel (optioneel, voor extra knapperigheid)
frituurolieFrituurolie
2elVersgehakte peterselie
Instructies
Steriliseer je werkblad en snijd de kaas in stevige plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Maak een gaatje in het midden.
Meng in een grote kom de bloem, maizena, bakpoeder, zout en peper.
Voeg de eieren, melk en olijfolie toe en meng tot een glad beslag.
Dompel elke kaasdonut in het beslag en rol deze door paneermeel als je dat wilt.
Verhit de frituurolie tot 170-180°C en frituur de donuts in kleine batches 3-4 minuten.
Haal de donuts eruit wanneer ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met fijn zeezout en versgehakte peterselie voor extra smaak.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Laat de olie niet te heet worden om verbranden te voorkomen. Maak de donuts niet te dik, zodat ze goed smelten tijdens het frituren. Proef het beslag voor je begint te frituren voor een goede smaak. Voor een extra smaaklaag, voeg geraspte citroenschil toe aan het beslag. Bewaar de donuts maximaal één dag in de koelkast en herwarm ze in de oven voor een knapperig resultaat.